Qui sóc

Foto web

 

 

 

 

 

Doctora en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des del 1994 treballo com a sociòloga en col·laboració amb centres de recerca i institucions públiques. He col·laborat amb diversos mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio i televisió. Sóc afeccionada a la fotografia, a les ciutats i als recitals de poesia.

Des de la perspectiva sociològica he treballat en diferents temes d’interès, que en realitat estan relacionats: llengua, immigració, cultura, participació, educació, memòria, símbols, identitat nacional. Des de la tasca d’assessora i consultora de polítiques públiques, he treballat i treballo en els diversos àmbits de les polítiques socials: plans d’immigració, plans de joventut, planificació lingüística, serveis educatius, educació ambiental, etc.

He guanyat el Premi Carles Rahola 2014 d’assaig per l’obra La Transició franquista. Un exercici d’apropiació històrica (Pòrtic, 2014), que és part de la meva tesi.

El 2012 vaig rebre, amb els companys Enric Saurí, Montserrat Treserra i Jordi Solà, el Premi Jaume Camp de Sociolingüística pel treball d’investigació Camins cap a la llengua. Models d’incorporació a l’ús del català de les persones d’origen castellanoparlant.

Actualment desenvolupo la meva activitat professional com a consultora free-lance i com a professora a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat Autònoma de Barcelona. També sóc membre del Grup d’Estudis de les Identitats, del GRENPOC i de l’ISOR. Estic associada a l’Associació Catalana de Sociologia.

Sempre he estat implicada en entitats de la societat civil. Vaig formar part de la junta nacional d’Òmnium durant els anys 2004-2010. Des del setembre del 2016 sóc Directora de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Perfil professional