Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228

Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228
, updated:

Noves idees per gestionar les migracions

Gestionar les migracions                                                                                 m5.gif

 

El Congrés Mundial Moviments Humans i Immigració (MHI), organitzat per l’Institut Europeu de la Mediterrània en el marc del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004, va reunir persones de tot el món que comparteixen la idea que la mobilitat humana pot ser un vertader vehicle per al complet desenvolupament del potencial humà, i arribar a construir un món més just.

Durant els dies del congrés es van explorar les amplies complexitats del fenomen de les migracions des de totes les perspectives possibles: des de la multitud de motivacions humanes que s’amaguen darrere de decisions individuals fins a motivacions comunes de grups humans, des de com les noves migracions afecten els nostres valors i cultures fins als dilemes que se’ls presenten als qui lluiten per mantenir una cohesió social, des de la forma en que la indústria cinematogràfica i els mitjans de comunicació creen el nostre posicionament davant el fenomen de la migració fins a com el desenvolupament pot oferir als immigrants possibilitats reals per no abandonar els seus països.

Seguint la vocació del Congrés MHI d’aportar idees per a la gestió de les migracions, s’ha elaborat aquest llibre amb una finalitat difusora, propositiva i dinamitzadora a la vegada, que reuneix la gran quantitat i varietat de participacions i la diversitat de formats de les ponències presentades al Congrés. No es tracta, doncs, d’una publicació de les actes del Congrés, amb vocació acadèmica o vocació simplement analítica, sinó d’un llibre que pretén aportar elements per a la continuació del debat que va representar el mateix Congrés MHI: divulgar una imatge positiva de les migracions, abordar l’anàlisi de la complexitat en la gestió de les migracions i fer propostes per millorar aquesta gestió.

Versió en català:

Aubarell, Rovira i Aragall (2006). Noves idees per a la gestió de les migracions.IEMED – Editorial Mediterrània.

English version:

Aubarell, Rovira i Aragall (2007). Rethinking migration policies. IEMED – UNFPA.

 

 

↑ Up