Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228

Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228
, updated:

La proposta d’estudi “Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català” guanya la I Beca d’Estudi de l’Associacionisme Cultural Català

El Grup d’Estudis de les Identitats ha guanyat la I Beca d’estudis de l’associacionisme cultural català, que convoca l’Ens de Comunicació Associativa, amb la proposta “Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català”.

(Nota de la web de l’Ens de Comunicació Associativa)

El dimarts dia 16 de juliol, el jurat format per: Jaume Ayats, Pere Baltà, Andreu Caralt, Antoni Carné, Miquel-Àngel Essomba, Josep Fornés, Josep Santesmases, Jaume Sobrevals, Joan Manuel Tresseras i Milagros Vallès, actuant com a secretari en Joan-Ramon Gordo, va escollir com a premiada la proposta “Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català”, presentat per l’equip format per Enric Saurí i Saula -com a coordinador-, Marta Rovira i Martínez i Montserrat Tresserra i Pijuan, en base a les següents consideracions:

  • Aquest projecte té com a objectiu “analitzar la capacitat de les associacions culturals catalanes d’incloure la diversitat que conté la societat catalana”. El jurat considerà que l’objecte d’estudi és d’especial interès tant per les dinàmiques que s’estan portant a terme els últims anys -de manera espontània- a les associacions culturals, com pel procés social i polític general en què estan immerses. Es tracta d’una proposta coherent, vinculada amb la cohesió social, que emmarca la presència de nouvinguts en les associacions dins la trajectòria vital d’aquests. Alhora, es planteja també les modificacions que aquest fenomen genera dins les pròpies associacions.
  • És de destacar que, més enllà de l’elaboració de coneixement, el projecte preveu que aquest coneixement permetrà “entendre el perquè d’unes presències (i també d’unes absències) en l’associacionisme cultural i planificar les actuacions amb l’objectiu de mantenir i ampliar el nombre de nouvinguts que s’incorporen a aquest espai cultural”.
  • Ens trobem davant d’un tema pel qual algun sectors de l’associacionisme cultural estan especialment sensibilitzats, perquè el viuen amb quotidiana normalitat, i estem segurs que l’estudi serà acollit amb interès i expectació.
  • Reiterem la nostra confiança en què l’equip -el qual mostra un coneixement intens de l’objecte d’estudi- sabrà desenvolupar el treball amb rigor, dur-lo a terme satisfactòriament i assolir els objectius tant de la beca com del propi projecte.
  • L’encoratgem, més enllà de la informació sens dubte rellevant que arribi a obtenir, a fer un pas més i treure’n conclusions de cara a incidir en la pràctica de les associacions, enteses com a col·lectius diversos en si mateixos. Si el món associatiu cultural troba en l’estudi una font de reflexió i alhora un impuls a l’acció, és que aquest haurà connectat amb les inquietuds d’aquell i haurà contribuït a la cohesió del moviment i de la societat.
↑ Up