Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228

Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228
, updated:

Participació a la Integrating Cities VI Conference

índexEls dies 9 i 10 de setembre va tenir lloc el VI Congrés d’Integrating Cities, en què les ciutats que formen part del grup de migracions de la xarxa Eurocities debaten sobre perspectives i bones pràctiques en la integració dels immigrants a les grans ciutats d’Europa. Actualment, Barcelona porta la presidència d’aquest grup de la mà del Director d’Immigració de Barcelona, el Sr. Ramon Sanahuja.

La trobada va comptar amb la conferència del professor Marco Martiniello sobre com plantejar la integració de la diversitat cultural a les ciutats. També va comptar amb la presència del D.G. d’Afers Interns de la Unió Europa, el Sr. Stefano Marservisi, a qui els representants municipals van reclamar un suport més explícit i efectiu de la Unió Europea. Un suport que sovint les ciutats troben a faltar per part dels Estats. En el cas de l’Estat espanyol es dóna la situació que no traspassa els fons europeus que rep per a polítiques d’integració dels immigrants a les administracions competents en aquesta matèria, com són les Comunitats Autònomes i els Ajuntaments, cosa que sens dubte representa un perjudici per als destinataris d’aquestes polítiques i per a la ciutadania en general.

Malgrat això, el compromís de les ciutats europees en polítiques d’integració està creixent. A Tampere es van afegir tres ciutats més a la xarxa: Brussel·les, Tolosa i Strasbourg.

La Marta Rovira hi va presentar el programa “Noves Famílies” de l’Ajuntament de Barcelona.

↑ Up