Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228

Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228
, updated:

Incompliment de què?

En quin moment de la pel·lícula s’ha assumit que el Govern o el Parlament de Catalunya s’ha saltat la llei? Ens caldria fer un treball d’hemeroteca per poder observar com des del Partit Popular i des de Ciudadanos s’ha anat promovent com una lletania la idea que a Catalunya les lleis no es compleixen.

Recordo que fa un temps un treballador públic m’explicava la sorpresa dels seus homòlegs espanyols en matèria d’immigració quan els preguntava com aplicarien la darrera normativa (decret, llei o el que fos) aprovada pel govern espanyol. Em comentava com el miraven entre sornegués i mofetes, com qui es mira un que baixa de l’hort. Complir una llei? Tranquil, que farem el que voldrem. També recordo aquell responsable d’una empresa estrangera que venia mobles per a biblioteques i m’explicava amb pena com li havien deixat de pagar des d’ajuntaments espanyols dient-li simplement que la partida ja s’havia gastat en un altra cosa, sense cap respecte pel que implica un pressupost públic. Ell mateix es queixava que a Catalunya trigava molt a cobrar, tot i que ben mirat acabava cobrant…

Els incompliments legals per part de l’Estat espanyol són flagrants, en matèria lingüística (l’article 3 de la Constitució està essent vulnerat), de distribució de competències entre Estat i Generalitat, de lleis aprovades al Congrés de Diputats, de pressupostos, o del que vulgueu. Per no parlar de convencions de drets humans, contra la tortura, contra la discriminació de les persones, entre les quals podem incloure la discriminació per raó de llengua a les altres formes de discriminació contra persones pel color de pell o per la seva situació administrativa.

El pacte d’investidura PP-Ciudadanos pel que fa a la retallada del català a l’escola,  a més d’il·legal, certifica una clara voluntat colonitzadora: és a dir, de governar des de fora i per a aculturar a través de criteris aliens els habitants d’un territori per tal que abandonin la seva cultura i costums, sense que hi tinguin ni veu ni vot. El fet que els altres partits espanyols, que representen postures d’esquerres no combatin això, diu molt de com la cultura de la transició ha establert les regles del joc. La independència de Catalunya, més ben dit, el fet de plantejar si més no autodeterminar-se respecte d’aquest joc de poders que es cou a Madrid, enfosa totalment aquesta cultura de la transició (amb permís de Guillem Martínez).

I nosaltres aquí barallant-nos per si no desobeïm prou…

↑ Up