Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228

Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228
, updated:

L’associacionisme cultural, un camí per a la integració

El dia 15 de setembre vam presentar el nostre estudi “Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català” a la Filmoteca de Catalunya, davant de representants d’entitats d’immigrants, associacions culturals, responsables de polítiques municipals de cultura, immigració, etc. Aquesta diversitat de públic va propiciar un debat molt interessant sobre la relació entre entitats de perfils culturals diversos, la necessitat de treballar cap a expressions interculturals, etc. Esperem que l’estudi serveixi per atiar un debat molt necessari entre les entitats.

Els representants d’entitats d’immigrants van reivindicar el seu paper actual, així com el seu compromís per la cultura catalana. La seva és una veu que cal escoltar i reconèixer. L’altra qüestió que es va plantejar és quin paper han de fer les polítiques públiques per tal d’afavorir aquest espai de diàleg i d’intercanvi cultural. Les polítiques municipals són, ara mateix, l’avançada de la iniciativa des de l’administració pública que facilita l’accés dels ciutadans a la cultura, des de les biblioteques, des dels centres cívics o al carrer. Quin paper té la Generalitat? El Director d’Immigració de la Generalitat de Catalunya va anunciar que la Direcció treballarà a partir d’ara per obrir un camí en aquest sentit. Un camí que segur que serà molt important per a desenvolupar un nou discurs i unes noves pràctiques en la relació entre l’associacionisme cultural i la diversitat cultural.

Podeu llegir la crònica de l’acte que va fer el periodista Àlver Andrés aquí.

↑ Up