Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228

Warning: date() expects parameter 2 to be int, string given in /furanet/sites/martarovira.cat/web/htdocs/wp-content/themes/digital-nomad/functions.php on line 228
, updated:

Mil maneres de ser català, conferència de Lluís Cabrera

Cartell 1000_maneres

La commemoració de l’Onze de Setembre va néixer per iniciativa de la societat civil, d’uns quants joves rebels, que volien homenatjar els “herois de 1714”. Tres-cents anys després la commemoració és més viva que mai, i tanmateix cal que expliquem aquest símbol: Catalunya ha rebut durant els darrers anys nous habitants que no coneixen la història del país, però que de seguida perceben la importància d’una identitat catalana molt present en la vida quotidiana. Els actes del tricentenari organitzats per l’Ajuntament de Barcelona són una oportunitat per a explicar perquè commemorem aquesta data, perquè aquest és un símbol fonamental de la història del país, i una forma de viure la catalanitat.

Per iniciativa del Consell d’Immigració de Barcelona, juntament amb l’Espai Avinyó, hem organitzat un cicle de tres xerrades sobre la commemoració de l’Onze de Setembre en un context de diversitat. La primera fou a càrrec del comissari del Tricentenari a Barcelona, l’historiador i productor de televisió Toni Soler. La pròxima xerrada és aquest dijous 24 a les 18:30 a l’Espai Avinyó amb Lluís Cabrera, director del Taller de Músics i President de l’associació Els Altres Andalusos.

A Lluís Cabrera li hem demanat que ens parli de com ell veu la catalanitat i la commemoració de l’Onze de Setembre des d’aquesta perspectiva de la diversitat d’orígens culturals dels barcelonins i del mestissatge que se’n deriva. Quins significats podem donar avui al 1714? Com és la ciutat que commemora aquests tres-cents anys? Què es viu la catalanitat en un context de diversitat de referents? Com l’hem de repensar?

 

↑ Up